Lyckad matlagning

Jag vet inte vad set var igår men holy shit vad god mat jag gjorde, godare än vanligt alltså =P

IMG_8511.JPG

Pizza med italienska smaker

1 frp pizzakit (den vanliga gröna är vegansk)
Pizzakrydda
Vitlökspeppar
2 stora polkabetor
1 kruka basilika
2 vitlöksklyftor
1 näve cashewnötter
Salt och svartpeppar
1-2 msk rapsolja
Pinjenötter, pumpakärnor och ruccola till toppingen.

Gör så här:

Börja med att göra en egen pesto genom att mixa basilika, vitlök, cashewnötter, rapsolja, salt och peppar i din matberedare.
Skala polkabetorna och skiva dem sedan väldigt, väldigt tunnt. Stek polkabetorna i rapsolja och krydda med salt och peppar.

Rulla ut pizzadegen på ett oljat bakplåtspapper, bred på den medföljande tomatsåsen och krydda den gärna med extra pizzakrydda och vitlökapeppar. Lägg på de stekta polkabetorna och sprid ut din pesto över hela pizzan. Skicka in pizzan i ugnen och låt den stanna där tills den är klar (läs på förpackningen).

När pizzan är klar toppar du den med ruccola, pinjenötter och pumpakärnor. Lättlätt och hur gott som helst!

Fråga mig inte varifrån jag fick idén att lägga polkabetor på en pizza men oj så bra det blev.

IMG_8512.JPG

Raw vegan chocolate mousse tart

Botten:

5 dl nötter (pekan- och hasselnötter förslagsvis)
2,5 dl urkärnade dadlar

Chokladmoussen:

2,5 dl hasselnötter
4 mogna avokados
2,5 dl kakao
2,5 dl socker
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk salt

Gör så här:

Börja med att först mixa nötterna till botten innan du tillsätter dadlarna. Mixa tills en fin deg bildats. Tryck ut denna i en springform.

Sen fortsätter du med chokladmoussen. Där börjar vi med att göra ett hasselnötssmör genom att mixa hasselnötterna ganska länge. Du kommer nog behöva skrapa ner från kanterna emellanåt.

Dela och kärna ur avokadon innan du gröper ut fruktköttet ner i matberedaren där hasselnötssmöret väntar. Tillsätt kakao, socker, vaniljpulver och salt innan du mixar allt till en slät, glansig och härlig mousse.

Spritsa moussen på nötbottnen och toppa med lite hackade nötter.

Denna chokladmoussetårta är ganska mäktig men makalöst god. En otroligt krämig och chokladig dessert!

Kockens kommentarer: jag är otroligt nöjd med både pizzan och tårtan och detta är absolut två rätter jag kommer göra många gånger till.

IMG_8515.JPG
Just nu, inte lika spektakulärt men ack så gott. Ostmackor med O’boy till kvällsfika. Allt är självklart veganskr.

Dags att göra kudden sällskap.

Dröm sött gott folk!

Ett svar till “Lyckad matlagning”

  1. This is a really good tip particularly to those new to the blogosphere.
    Simple but very accurate information… Thanks for sharing this one.
    A must read article!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: