Min fyrbenta familj

Tillåt mig presentera mina fyrbenta vänner!

Nicki, Findus, Nemi, Minna och Felix heter pälsbollarna som jag delar mitt liv och min vardag med. Ni betyder alla fyra otroligt mycket för mig…
Om du är ny besökare på min blogg lär du snart förstå att dessa fem pälsbollar är något av det käraste jag har…

Jag och Nicki med Predikstolen i bakgrunden under vår fjällvandring i Helags med omnejd sommaren 2009 tillsammans med Jussie Hoffrén.

Namn:
Nicki
Född:
den 22 januari år 2000
Art:
Hund förståss =)
Ras: Schäfer, Border Collie, Karelsk Björnhund och Labrador Retriever
Färg: Black and tan (svart med röda tecken)
Mankhöjd: 57 cm
Vikt: Mellan 28 och 31 kg, beroende på årstid…
Historia: Nicki flyttade in i mitt liv och hjärta som tvååring(-02), hon omplacerade från sin tidigare ägare p.g.a tidsbrist.
Egenskaper och egenheter: Nicki är min ständiga följeslagare, min bästa vän! Det finns så mycket fint att skriva om Nicki. Hon är min stora trygghet i alla väder. Hon skulle följa mig till världens ände om jag skulle få för mig att gå dit. Hon vaktar både hemmet, mig och katterna.
Hon älskar snön och vintern, hon älskar att bada på sommaren och hon fullständigt älskar ballonger!
Det kan tyckas vara lite konstigt att en hund gillar ballonger men hon tycker det e tokroligt att jaga dessa, för att inte tala om när dom smäller =)
Men en sak är säker, hon är världens bästa vovva!
Smeknamn: Picks, Pickis, Bumsan, Ickin, Pucks, Vovvan… kärt barn ni vet..

Findus som modell när han i september följde med mig ner till Uppsala under en fotohelg. Den superduktiga fotografen heter Robert Glinwood!

Namn: Findus
Född:
Någon gång under 2001
Art:
Katt =)
Ras: Bonnkatt eller huskatt som dom säger nu mer. Jag gissar dock att Findus har inslag av någon orientalras i sig då han har ett väldigt speciellt huvud och är väldans pratig av sig(som orientaler ofta är)
Färg: Rödtabby
Vikt: 6 kilo, stabil kille =)
Historia: Findus flyttade in i mitt liv som femåring(-06). Tillsammans med Nemi omplacerades han genom kattföreningen KattKommando Syd(KKS).
Tidigare familjen led av allergi…
Egenskaper och egenheter: Findus är en väldigt personlig katt, med mängder av framför allt egenheter 😉 Bland annat så har han inte förstått vart han ska krafsa efter han varit på lådan. Han kan krafsa på lådans insida(inte i sanden) sen går han ut och krafsar lite på golvet och eventuellt på någon dörr eller liknande.
Jag och Findus har en ”hemlig” kod. när han vill gå ut på natten brukar han krafsa på garderobsdörren i sovrummet. Vi olika arter finner våra egna sätt att kommunicera på…
Till Findus fördel kan jag ju berätta att han även är en otroligt gosig katt som gärna vill sitta i knä när jag sitter vid datorn, eller ligga på min mage innan vi ska sova.
Smeknamn: ”Fändoosch”

Nemi är en riktig promenadkatt som under sommaren 2009 gick 1,3 mil(!!!) tillsammans med mig och Nicki.

Namn: Nemi
Född:
Någon gång under 2004
Art:
Katt
Ras: Ännu en bonnkatt 😉
Färg: Svartsköldpaddstabby
Vikt: kommer…
Historia: Tillsammans med Findus flyttade Nemi(som tidigare hette Mimmi) in hos mig som tvååring(-06). Omplacerades också genom KKS, från samma familj som Findus.
Egenskaper och egenheter: Nemi är den lugnaste i kattfamiljen. jag brukar kalla henne periodare för på sommaren är hon ute otroligt mycket och på vintern tror hon att hon blivit innekatt.
Innan Minna flyttade in i vår familj var det Nemi som va den busiga minstingen. Nu har hon blivit mer ”vuxen” och försöker säga ifrån till Minna när hon helt plötsligt hoppar på Nemi. Spotta och fräsa kan hon, men till min stora glädje har hon inte listat ut hur man använder klor och tänder… Nemi är en väldigt mild kattflicka. Husets lilla, lugna drottning! Men vilken råttjägare! Nemi jagar, dödar, bär in och lägger sorken på golvet i köket. Sen kommer städpatrullen(Nicki) och äter upp sorken. Kras, kras säger det i den lilla sorken, sen är den borta… Det kallar vi teamwork 😉
Smeknamn:
”Mims”, ”Drottningen”

Minna är i mina ögon den rent estetiskt vackraste katten jag har!

Namn:
Minna
Född:
den 5 juni år 2007
Art:
Katt
Ras: Tvättäkta bonnkatt, till och med född på bondgård =)
Färg: Svartsköldpaddsfärgad med vita tecken
Vikt: kommer…
Historia: Första gången jag såg Minna var när hon va ett dygn gammal, det va då jag bestämde mig för att det skulle bli en katt till =) Som 8 veckors kattunge fick hon flytta hem till oss. Vilket är något av det bästa jag gjort! Tack Minna för varje dag jag får dela med dig!
Egenskaper och egenheter: Minna är orädd och busig. Minna blir tokig av kattgodis med kattmynta i och kravlar på golvet, rullar runt och vill ha mer, mer, mer! Hon har en liten passion också. En lådpassion!
När hon va liten fick hon en låda, och som hon lekte med denna låda. Gömde sig i den, tuggade på den, lurpassade på dom andra katterna. Sen dess har hon gillat lådor =)
Men hon har en mjukare sida också. Hon är nämligen vansinnigt kelig när hon sätter den sidan till(varje kväll när vi går och lägger oss). Då vet hon inte hur go hon ska va, hon spinner som en V8:a och ”mjölktrampar” helst på min överarm men i brist på sådan går det bra med en kudde eller ett täcke. Ofta är det Minna som somnar i min famn(närmast mitt hjärta) på kvällarna och även hon som vaknar där ibland… En gudomligt mysig katt! *känslosvall*
”Mammas” lilla hjärtegryn!
Smeknamn: ”Minna-mus-bus”, ”Sessan”

Felix har en förkärlek till träd och stolpar, de måste bara klättras på!

Namn: Felix
Född:
den 29:e maj 2009
Art:
Katt
Ras: Huskatt
Färg: Gråtigrerad
Vikt: kommer…
Historia: Felix föddes hemma hos en kompis till mig. jag skulle inte ha nån fler katt men ni kanske vet hur det är när man träffar kattungar. Det är jättesvårt att stå emot och han va ju så fin med sina ydliga linjer.
Jag och kompisen umgicks rätt mycket under sommaren och jag träffade Felix ofta under hans tid med sin kattmamma. Till slut var det så bestämt, det skulle bli en kattkille till på Kull’n =)
Det har jag aldrig ångrat!
Egenskaper och egenheter: Felix är en otroligt mysig kille som älskar att vara nära. Han sover nästan alltid bredvid mitt huvud på nätterna.
Han hakade på promenadkattstrenden direkt när han flyttade in hos oss och nu är det nog han som är mest ”på” på att gå ut och gå. Åtminstone under vinterhalvåret.
Lillgrabben är en riktigt matfrisk liten herre, det mesta går ner men han ratar räkor och kräftor, precis som ”pappa Findus”.
Felix har sedan han va liten tyckt mycket om att klättra i träd och andra knepigheter. Någon jag är tacksam för när det ibland kommer in lösa hundar på vår gård som mer än gärna jagar katter.
Smeknamn: ”Feliflixen”

Vi ses på bloggen!
/// 20 tassar

3 svar till “Min fyrbenta familj”

  1. Hej!
    Snygg ny webbplats, och kul med en unik och personlig domän.

    Kram,
    /L-E

  2. Lite kul å se kissarna igen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: