Trädgårdsmästare Prestberg x 2

I helgen har vi stökat på i trädgården. Det har kliat så länge i mina fingrar så nu kunde jag inte hålla mig längre. Till min stora glädje har även Minna börjat tycka att det är roligt att så frön och böka på ute.

Bort med förra årets blåklint, vända upp och blanda ner lite jordgodis…
Det hade ju varit kul att räkna hur många plantor det är men det får vi göra en annan dag.

Just det ja! Pangisarna (penséerna) och de afrikanska margeriterna vill ju ha kvällstäcke! Ska bara springa ut och lägga på deras fiberdukar!

En stund senare…

Så där ja, nu har de fått nattfilt…

Minna hjälpte till att så slingerkrasse som vi senare ska plantera runt det som ska bli hennes blomster-tipitält. Kuuul! Alldeles själv sådde hon även majs. Det ska bli spännande att se om vi får några majskolvar. De fröna valde hon dessutom själv.
I pallkrageväxthuset börjar rucola, salladssenap och plocksallat att titta upp. Kuuul! Min plan är att driva upp dem före det är dags att plantera ut tomaterna och gurkorna.
Idag började vi gräva en rabatt runt studsmattan. Planen är att så en hel hög med solrosor (en sort som inte blir fullt lika enorm som dem vi ska ha i solroslunden. Kanske sätter vi något annat roligt framför solrosorna.
Vi tog en ytterst spontan tripp till Fröjas efter att på Instagram ha sett att de fått hem massa roliga buskar. Bland annat dessa skogsolvon som jag varit på jakt efter. De kallas även för snöbollsbuske.

Jag: Ska vi åka till Fröjas och kika på buskar och fika lite?

Minna: Ja! Det gör vi! Ska vi åka nu på en gång?

Jag: Ja, varför inte?

Två minuter senare satt vi i bilen. Jag älskar såna där spontana infall!

Efter fika och tittande på diverse plantor och buskar fick en skogsolvonbuske, två blåbärstrybuskar (Wojtek och Zojka), fyra smultronplantor, två pepparmyntsplantor och en citrontimjan följa med hem.

Blåbärstry är en spännande buske som jag också varit nyfiken på ett tag. De ger avlånga blåbärsliknamde, vitaminrika bär tidigt på året.

Med hjälp av lilla hjärtat planterade jag skogsolvonet där jag kommer börja bygga upp en perennrabatt denna sommar. Jag är så otroligt pepp på denna sommars trädgårdspyssel för det bara sprutar idéer ur huvudet ibland.

Nu är det hög tid för mig att ramla ner i snarklådan efter en härlig dag.

Hoppas Ni alla haft en fin helg och att Ni alla mår bra ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: