Saffranspäron

Igår kväll kokade jag saffranspäron för första men inte sista gången. De är ju så vackra att se på och riktigt mumsiga blev dom också. 

Saffranspäron, 4 stycken

  • 4 st päron (Conference)
  • 0,5 g saffran
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl socker
  • Saften av 1 citron

Gör så här:

  1. Skala päronen men behåll pinnen, skär bort tussen i botten på päronen. 
  2. Lägg de skalade päronen i en kastrull och slå på kallt vatten så det precis täcker päronen. 
  3. Dela vaniljstången på mitten och skrapa dess frön, lägg både frön och stång i kastrullen. 
  4. Pressa citronen och töm juicen i kastrullen. 
  5. Tillsätt saffran och socker och rör sedan om. 
  6. Koka på medelhög värme tills päronen är mjuka, känn efter med en teststicka. 
  7. Ett tips är att lägga ett lock som är mindre än kastrullen över päronen så hålla de nere och blir jämt kokade. 
  8. När päronen är mjuka, flytta över de till en glasburk och slå över lagen så det täcker päronen. 
  9. Servera dem kalla med grädde och kanske lite riven eller hyvlad choklad till. 

Jag bjöd mig själv på finfint medan-lilla-älsklingen-sover-fika idag. Med en kopp te till förstås. 

Jag hade ingen citron hemma igår så jag fick ta det lilla jag hade kvar i en ”plast-citron” och saften av en apelsin istället. Jag gissar dock att de blir ännu godare on man har saften av en riktig citron. Jag hade gärna haft lite mer syra i päronen för att balansera upp den tunga smaken av saffran och sötman från sockret. Nästa gång gör jag med riktig citron. 

Dagens efterrättstips, varsågoda 😜

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: