Sega hallonrutor

  Bild och receptet är från Baka.se

Ingredienser:

  • 200 g smält smör
  • 5 dl socker
  • 4 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 dl frysta hallon
  • 1 påse mandelspån

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 174 grader och smöra en långpanna.
  2. Smält smöret i en vid kastrull. Rör sedan ner sockret.
  3. Rör ner äggen och vaniljsocker och avsluta med att röra ner vetemjölet. 
  4. Slå upp smeten i den smorda långpannan, strö över hallonen och mandelspånet. 
  5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
  6. Ta ut kakan, låt den svalna något innan du skär den i lagom stora rutor.

Mumsfilibaba!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: