Kladdkakecupcakes med choklad- och jordnötssmörsfrosting och blåbärsgömma

Jag var nog lite piggare igår ändå. Jag har kommit på ett smått fantastiskt cupcakes-recept som är så där härligt chokladbombat. 

Kladdkakemuffins utan komjölk och ägg, ca 12 st (eller en hel kladdkaka)

  • 125 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl naturell soyayoghurt
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl florsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 msk majsstärkelse 
  • 1 krm bakpulver
  • 1 krm salt

Gör så här:

Sätt ugnen på ca 225 grader. Smält margarinet i en kastrull med vid botten. Vispa ner soyayoghurten. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner allt i yoghurtblandningen. Klicka ut i muffinsformar (eller i en smord och bröad springform). Gräddas i cirka 10-12 minuter för muffins och 18-20 för en hel kladdkaka. Låt svalna.

Fyll gropen på kladdkakemuffinsen med frysta eller allra helst färska blåbär.

Choklad- och jordnötssmörsfrosting

  • 130 g jordnötssmör (creamy)
  • 30 g kakao
  • 120 ml soyamjölk
  • 250 g florsocker
  • 1/4 tsk salt

Gör så här:

Rör ihop jordnötssmöret, kakaon och soyamjölken. Tillsätt sedan florsockret, lite i taget, under omrörning. Det visades sig att jag fick använda lite mer florsocker är receptet sa för att få till en spritsbar frosting. Tillsätt slutligen saltet. Rör om, fyll upp en spritspåse och låt sedan påsen ligga i kylen tills det är dags att servera cupcakesen. 

Precis före servering spritsar man frostingen över blåbären för att gömma dem. Toppa med lite chili flakes för en extra spännande smakdimension.

Mäktiga, mumsigt goda små mästerverk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: