Dofter är intressant…

Innan jag skulle åka till jobbet idag använde jag ett hårmedel som gör att håret inte blir så statiskt. Medlets doft kastade mig tillbaka i tiden och in i en lägenhet i Uppsala.
Jag tycker det är så fascinerande att dofter kan få oss att återuppleva saker vi tidigare varit med om.
För något år sen gick jag in i en trappuppgång som luktade precis likadant som den trappuppgång jag är född i. Doften va så tydligen och hjärnan gjorde en så snabb koppling att det kändes som jag va där jag först känt samma doft.

Likadant kan det vara med musik tycker jag. Musik kan på ett liknande sätt återskapa en känsla eller ett tillfälle. Jag tycker det känns som att kastas tillbaka i tiden. En häftig känsla!

Hihi, ja det e vad jag har funderat på idag som jag ville delge er…

Nu ska jag gå upp och krypa ner i snarklådan och börja läsa en bok jag fått låna av Rompa, nämligen ”Självkänsla nu!” av Mia Törnblom. Många har pratat väldigt gott om den boken så det ska bli intressant!

En bild från vackra Kull’n! Lägg märke till hur snön glittrar i solens sken!

Så fint =)

Dags att göra sig klar för sängen. Imorgon ska jag till pappa och hjälpa honom kika på en resa på nätet =) Pappa-familjen vill visst åka utomlands! Jag vill också åka utomlands! Nånstans där det e riktigt varmt och gott, vita stränder och god mat! Vill, vill, vill!

Pussar & Kramar =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: