Gårdagseftermiddagen i bilder…
God morgon kära läsare!
Jag tog mig en riktig sovmorgon idag och klev inte upp förrän klockan va halv elva… skönt =)
Jag har börjat med en kenpig sak den senaste veckan. Jag har börjat sovit i fotändan och det oftast utan kudde. Skumt. Men ska jag se sannaingen i vitögat kan jag säga att jag har mycket mindre ont i nacken nu! Gött =)
Jag tänkte bjuda på lite bilder från eftermiddagen igår. Och på receptet på den goda köttfärsgratängen vi åt igår. Smakerna i den kan sägas vara en kombination av Indien, Grekland och Sverige *njammi*
Gubben i mitt vrdagsrum. Eller som han också kallas.. Nubben! Mysvovve!
Louise på eftermiddagspromenaden. Louise har en så kallad dvärgväxt. Hon är 7 år gammal med ser ut som en valp. Supersöt förstås!
Vackra, underbara tant Nicki =)
Jag fick låna Hobbes kamera under resten av promenaden. Jag tror jag lyckades ta några riktigt fina bilder på vovvarna och på Minna =)
Vill också ha en sån kamera! Hihi, sånafall skulle jag nog inet göra annat än att fota =)
Efter promenaden kockade jag en jättegod köttfärsgratäng.
På begäran ska jag försöka knåpa ihop ett recept, jag improviserar ju nästan alltid när jag lagar mat…
Ingredienser:
ca 1 kilo mandelpotatis
1 stor aubergin
500 gr nötfärs
en förpackning krossade tomater
en matsked hackad vitlök(jag köper den finhackad och fryst)
en förpackning Fontana Buffelost (som är en ost med fetakaraktär gjord på buffelmjölk… väldigt god!)
5 dl creme fraiche
Kryddor:
Salt, Peppar, Chilikrydda och Garam Masala(massor)
Gör så här:
Sätt ungen på 200 grader.
Dela mandelpotatisen på längden och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Stek köttfärsen tillsammans med den hackade vitlöken(om du använder färsk så ta mindre än om du använder den frysta).
Undertiden som kötfärsen stekes, skiva auberginen i halvcentimeterskivor.
Smöra en ungsfast form. Lägg ut två lager med auberginskivor i formen. Salta och täck sedan med ungefär 2-3 matskedar creme fraiche.
När köttfärsen fått lite färg tillsätter vi salt, peppar och massor av Garam Masala(jag skulle gissa på ungefär 4-5 teskedar). Vänd runt köttfärsen med kryddorna och tillsätt sedan även de krossade tomaterna.
Töm av de kokta potatisarna.
Finhacka buffelosten och blanda den med resterande creme fraiche, tillsätt lite svartpeppar i ostblandningen.
Bred nu ut knappt hälften av köttfärsröran över auberginerna i formen.
Fyll sedan på med potatisen, ett lager till med auberginskivor, resten av köttfärsröran.
Längst upp slår vi på ostblandningen.
Eftersom både potatisen och köttfärsen är färdig ska gratängen bara bli genomvarm och få fin färg, se bilden ovan.
Smaklig måltid!
Alla Hobbes Bearded Collies på samma bild =) Synd att Louise fick för sig att gå därifrån just då…
Minna och Felix fick i uppgift att diska gratängformen. Väldigt populärt =)
Jag förstår nu varför det händer att jag har katthår till och med på tallrikarna… Inte nog med att han sitter i diskstället, han räcker ut tungan åt mig cokså! Unge!
För att Hobbe skulle slippa vänta två timmar på sin buss i stan körde jag in honom och alla vovvarna.
Vi gick på Dalwhinnie’s och drack te/kaffe. Väldigt trevligt.
En tur i badhusparken med alla fyra vovvarna hann vi med också innan det va dags att vinka av Hobbe, Thelma, Louise och ”Nubben”…
Tack för en kanondag!
Nu ska jag pysa till Svensta för att fika med älskade moster ”Lillnita” innan det är dags att bege sig till jobbet =)
Kram kram!
Kommentera