Nästelndag med hela familjen Göransson…

01 fikaVi började med fika på stranden…

02 nickiNicki badade förstås och terroriserade alla med sin jättefina dummy. ”Bara kasta en gång till?”

03 tant zekaZeka gjorde det där som man har all rätt till om man snart är en tretton år gammal vovva…

04 mormorPoängen med Nästelndagen var att vi skulle fräscha upp vår gemensamma sommarstuga, leka lite och äta tillsammans. Vi började med röjningen.
Mormor tog på sig att putsa fönster…

05 strandfejareMalin, Maya och Natalie rensade stranden på ogräs. Duktiga tjejer…

06 eldvaktenMorfar va eldvakt och fick hjälp av de små som tyckte det va så roligt at slänga saker i elden. Det är märkligt hur fascinerande något så destruktivt kan va…

07 trappbyggeDet byggdes en väldigt fin trappa… Gemensam ansträngning av bröderna Roger, David och Lennart. Jon och Ingvar va också med och Marie kapade till trappstegplankorna. Teamwork!

08 emilEmil hittade ett fint armband som han ville ha på sig =)

09 disktjejerSmåtjejerna, Elina och Julia, diskade. Natalie hjälpte till och såg till att Julia inte trillade av bordet…
Själv röjde jag på altan tillsammans med Lasse. Mamma och Dessan städade i köket och Sandra, Malin, Maya och Natalie vitbetsade vardagsrumsväggarna. Jättefint!

Efter nån timmes arbetande blev det så dags för middag så vi dukade långbord på stranden…

10 morfar på dassDessvärre blåste det upp rejält så vi förpassade oss inomhus. Morfar tog plats på det NYBYGDA dasset… Förövrigt ett väldigt fint dass med utsikt över Nästelsjön =)

11 kvällsmysFika efter maten… Finns det hjärterum finns det stjärterum =)

12 malin kastarEfter middagen var det så dags för femkampen som blev fyrkamp på grund av vädret. Inge bra att paddla med småbarn om det blåser rätt kraftigt…
Grenarna va bollkastning, längdhopp, pilkastning och en ordlek där man skulle komma på så många substantiv som möjligt på bokstaven S som man skulle kunna tänkas se på Nästeln under kvällen.

13 maiDet kastades bollar i hinkar. Hör är det Mai’s tur =)
Jag med noll bollkoll prickade inte med en enda boll =( Jag är så tacksam att Nicki struntar i vilket håll jag kastar bollen åt =)

14 vinnarlagetVinnarlaget Team David! Stort grattis till David, Ingvar, Dessan, Malin, Anna, Mai, Natalie och Lukas(som plockade hem de avgörande två poängen)!

15 tvåornaPå andra plats… Team Roger! Roger, Lasse, Mamma(Marlene), Veronica, Fredrik, Ronny, Julia och Oskar!

16 treornaPå sista plats… Team Lennart! Lennart, Kennet, Marie, Jag, Micke, Maya, Elina och Albin. Emil fick va med pappa Lennart också =)
Må vi ha kommit sist men vi va bäst på ordleken iallafall, hela 140 ord kom vi på!
Å Team Davids vägnar e jag dock lite besviken på att den enväldiga domaren, Mormor, strök deras ”ståkuk”. Det är ju ett substantiv, börjar på S och skulle mycket väl kunna finnas på nästeln nån gång under kvällen *haha*

Tack alla för en trevlig och mysig dag/kväll på underbara Nästeln!

21:30 hade jag kämpat tillräckligt med min trötthet och sa då go natt och kröp ner under thermotäcket med Nicki bredvid mig… i skuffen på EET =)
Väldigt märkligt för både idag(söndag) och igår(lördag och nästelndagen) har jag varit sjukligt trött och haft mer ont i diverse kenpiga leder än vanligt. Skumt!

Nu vill jag säga God natt igen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: